Seminarium Technische Informatica

De eerste bijeenkomst zal zijn op woensdag 8 september, om 12:30 in CZN4. Deze bijeenkomst is gezamelijk met de andere seminaria (Zuivere/Kern/Bedrijfsgerichte informatica), over de werkwijze, de onderwerpen, de conferentie, etc.

Hanno Wupper heeft voor de voorafgaande jaren een duidelijke beschrijving voor dit seminarium gegeven, die nog steeds relevant is.

Het gezamelijke onderwerp voor dit jaar is: Componenten. Hierover zal in februari 2000 door deelnemende studenten een conferentie georganiseerd worden.

Een goed boek op dit gebied is: Clemens Szyperski, Component Software - Beyond Object-Oriented Programming (Addison-Wesley / ACM Press, 1998 (411 pages), ISBN 0-201-17888-5). Het boek is ook te bestellen via thalia. Maar de meeste informatie zul je uit tijdschriften of van het web moeten halen.

Dit vak bestaat uit een organisatorisch en een inhoudelijk deel. Het eerste behelst de organisatie van een studenten conferentie, en wordt begeleid door Theo van der Weide. Hier gaat het over het inhoudelijke deel, voor de richting technische informatica.

Bijeenkomsten

Plaats: collegezaal III (U52).

Tijd: 13:30-15:30
21 september
Opdracht: begin met het je orienteren in het onderwerp, en ga op zoek naar een eigen specialisatie. Zorg dat je tenminste drie relevante artikelen gevonden (en gelezen) hebt. Bereid een korte voordracht (ongeveer 10 min) voor, om hierover te vertellen.
21 september
Opdracht: Bereid een soortgelijk praatje voor als op 12/9, maar nu met meer focus, en meer details.
5 oktober
Voordracht: Daniel van Mil
12 oktober
Voordracht: Bas Passon
26 oktober
Voordracht: Miek Gieben
2 november
Voordracht: Stephan Jager
9 november
Voordracht: Dion Slijp
16 november
Voordracht: Martijn Rooker
23 november
Voordracht: Robert-Peter van Eijkeren
30 november
Voordracht: Edwin Welling

Bart Jacobs
Last modified: Mon Nov 15 15:37:04 MET 1999